Valoració positiva de la Fira del Gall 2009
22 de desembre de 2009La Fira del Gall ofereix tot allò que més interessa al visitant: qualitat servei i creativitat.
Tot aquest treball, que ve d'anys enrere, s'ha vist recompensat una vegada més en el gran èxit de la fira. Una Fira del Gall que enguany s'ha celebrat en el mateix emplaçament de la darrera edició, al parc Sant Julià, i que, malgrat el context econòmic en què estem immersos, no s'ha vist afectada.
La edició d'aquest any presentava dues grans novetats que han estat tot un èxit:
- La 1a Exposició-Concurs de Raça de Gallina Penedesenca, que exposava més de 50 aus de les quatre varietats de gall i gallina autòctona penedesenca tradicional: negre, blat, barrat i aperdiuat, i de la varietat millorada per producció de carn en les seves variants ha estat visitat per més de 40.000 persones.
- “La Fira als restaurants”, en què restaurants de Vilafranca oferien un menú amb el Gall Negre com a protagonista, ha estat molt ben valorada pels visitants i pels restauradors. Aquesta experiència es continuarà treballant i ampliant.
Aquest any s'ha incrementat més d'un 15% el nombre de visitants. Els aparcaments del voltant de la Fira, amb més de 1.600 places disponibles, han estat plenes de gom a gom. El centre de Vilafranca també s'ha vist beneficiat de l'afluència de públic a la Fira del Gall. La recent inauguració del pàrquing de la rambla de Sant Francesc ampliant el pàrquing de la plaça del Penedès, amb un total de 511 places, ha estat un encert. En les hores punta en el rètol es veia el “COMPLERT”. Dissabte es van comptabilitzar 1.472 places de rotació i 1.400 d'abonats i el diumenge 686 de rotació i 700 d'abonats.
Pel que fa a la Mostra Gastronòmica de la Cuina d'Aviram, es manté el nombre de degustacions, 13.200 i, es continua la tendència a l'increment de xifres del diumenge.
Pel que fa a l'escorxador, també s'ncrementa el nombre de peces sacrificades el diumenge. S'han sacrificat 1.600 peces a l'escorxador gratuït de la fira, 400 animals morts venuts a les parades, 375 de venda directa ja sacrificats i 1.480 en comandes pre i post fira.
L'activitat “L'Aviram es destapa” del dissabte al vespre va ser tot un èxit. Es van exhaurit les 1.200 tapes d'aviram.
Pel que fa a les degustacions de vins negres DO Penedès , se'n van fer més de 12.000 en la mostra i al Superceller.
En el Rebost de Nadal es mantenen pràcticament les vendes respecte la darrera edició (amb un lleuger increment). En total, es van vendre unes 550 unitats entre vins negres, blancs, rosats, cava i licors.
En les sessions d'iniciació al tast es va omplir la sala amb la màxima capacitat permesa en les 4 sessions, amb un total de 200 persones i en els tastos de maridatge es van realitzar dues sessions que van comptar amb una participació total de 76 persones. Pel que fa al concurs de vins negres, la primera fase d'eliminació va comptar amb 26 participants, 10 dels quals van passar a la fase final.
Tot aquest treball, que ve d'anys enrere, s'ha vist recompensat una vegada més en el gran èxit de la fira. Una Fira del Gall que enguany s'ha celebrat en el mateix emplaçament de la darrera edició, al parc Sant Julià, i que, malgrat el context econòmic en què estem immersos, no s'ha vist afectada.
La edició d'aquest any presentava dues grans novetats que han estat tot un èxit:
- La 1a Exposició-Concurs de Raça de Gallina Penedesenca, que exposava més de 50 aus de les quatre varietats de gall i gallina autòctona penedesenca tradicional: negre, blat, barrat i aperdiuat, i de la varietat millorada per producció de carn en les seves variants ha estat visitat per més de 40.000 persones.
- “La Fira als restaurants”, en què restaurants de Vilafranca oferien un menú amb el Gall Negre com a protagonista, ha estat molt ben valorada pels visitants i pels restauradors. Aquesta experiència es continuarà treballant i ampliant.
Aquest any s'ha incrementat més d'un 15% el nombre de visitants. Els aparcaments del voltant de la Fira, amb més de 1.600 places disponibles, han estat plenes de gom a gom. El centre de Vilafranca també s'ha vist beneficiat de l'afluència de públic a la Fira del Gall. La recent inauguració del pàrquing de la rambla de Sant Francesc ampliant el pàrquing de la plaça del Penedès, amb un total de 511 places, ha estat un encert. En les hores punta en el rètol es veia el “COMPLERT”. Dissabte es van comptabilitzar 1.472 places de rotació i 1.400 d'abonats i el diumenge 686 de rotació i 700 d'abonats.
Pel que fa a la Mostra Gastronòmica de la Cuina d'Aviram, es manté el nombre de degustacions, 13.200 i, es continua la tendència a l'increment de xifres del diumenge.
Pel que fa a l'escorxador, també s'ncrementa el nombre de peces sacrificades el diumenge. S'han sacrificat 1.600 peces a l'escorxador gratuït de la fira, 400 animals morts venuts a les parades, 375 de venda directa ja sacrificats i 1.480 en comandes pre i post fira.
L'activitat “L'Aviram es destapa” del dissabte al vespre va ser tot un èxit. Es van exhaurit les 1.200 tapes d'aviram.
Pel que fa a les degustacions de vins negres DO Penedès , se'n van fer més de 12.000 en la mostra i al Superceller.
En el Rebost de Nadal es mantenen pràcticament les vendes respecte la darrera edició (amb un lleuger increment). En total, es van vendre unes 550 unitats entre vins negres, blancs, rosats, cava i licors.
En les sessions d'iniciació al tast es va omplir la sala amb la màxima capacitat permesa en les 4 sessions, amb un total de 200 persones i en els tastos de maridatge es van realitzar dues sessions que van comptar amb una participació total de 76 persones. Pel que fa al concurs de vins negres, la primera fase d'eliminació va comptar amb 26 participants, 10 dels quals van passar a la fase final.