Valoració de la Fira gel Gall 2008
22 de desembre de 2008La distribució de l'emplaçament en les tres grans àrees conceptuals de la Fira: Aviram, vins i Gastronomia ha creat un espai agradable, esponjós i molt valorat per tots els visitants.
MOSTRA GASTRONÒMICA: Increment del 8% en la venda de tiquets del dissabte i d'un 25% el diumenge. Per primera vegada en la història de la Fira, el diumenge supera al dissabte en nombre de degustacions consumides. Venda de plats de degustació superen els 13.000.
ESCORXADOR: Increment del 10%. Incrementa el nombre de peces sacrificades el dissabte 33% i disminueix el nombre de peces sacrificades el diumenge. Animals morts de venda directa 375, 8% més que l'any 2007.
CONCURS DE GALLS NEGRES DEL PENEDÈS
Premis del concurs “ Els tres millors exemplars de Galls Negres” de la Fira van estar pels criadors:
1er premi: Rafel Moliner de Castellví de la Marca; 2on premi: Josep Beltran d'Avinyonet; 3er premi: Mª Antonia Udina dels Monjos.
Clients del “Centre Vila” guanyadors dels tres millors galls del concurs.
A. M. d'Avinyonet; D.D. de Santa Margarida i els Monjos; R.S. de Vilanova i la Geltrú
CONCURS A LA MILLOR TAPA DE LA 2na MOSTRA DE TAPES DE LA FIRA DEL GALL:
Premi a la millor tapa mitjançant votació popular:
Caneló d'ànec confitat amb beixamel lleugera de peres i formatge Idiazábal” del restaurant TREFÍ, de Vilafranca del Penedès
Premis d'un lot de vins als participants en la votació a la millor tapa:
Enric F., Ramon P., Sabina C.
MOSTRA DE VINS NEGRES D.O. PENEDÈS
Acumulant les repeticions, es va servir mes de 5.000 degustacions en la mostra gastronòmica i 1.000 a la mostra de tapes, de les 18 marques de vi negre D.O. Penedès
TASTAVI
S'incrementa un 10% la participació envers la passada edició, superant-se les 7.200 degustacions
Es manté una tendència a l'alça de participació de consumidors joves i cada cop mes preparats en els coneixements bàsics i qualitatius del vi. Es detecta molt d'interès en conèixer les diferents característiques tècniques, varietals, etc. dels vins negres de la D.O. PENEDÈS.
REBOST DE NADAL
Es mantenen pràcticament les vendes respecte la darrera edició (amb un lleuger descens). En total venda d'unes 500 unitats entre vins negres, blancs, rosats, cava i licors.
Es destaca la venda d'ampolles de vi negre D.O. Penedès. Hi ha molts visitants que van a comprar el vi que havien tastat a la Mostra o be en qualsevol dels tastos dirigits. El productes gastronòmics segueixen essent d'interès per als visitants de la Fira, i en aquesta ocasió s'han venut per sobre de les 400 referències.
SESSIONS D'INICIACIÓ AL TAST
En totes les sessions s'ha omplert la sala amb la màxima capacitat permesa: 50 persones x 8 sessions = 400 persones
TASTOS MARIDATGE
Aquest era el tercer any en el que es realitzava aquesta nova experiència.
Es van realitzar dues sessions que van comptar amb una participació total de 68 persones
L'objectiu era provar 3 vins negres D.O. Penedès en cada una de les sessions, acompanyats en cada una d'elles per 3 delicadeses gastronòmiques diferents, elaborades pels restaurants Sant Josep de Sta. Margarida i els Monjos i El Gat Blau de Vilafranca del Penedès). Ja és una activitat consolidada.
CONCURS DE VINS NEGRES
La primera fase d'eliminació va comptar amb uns 42 participants, passant 10 d'aquests a la fase final
Finalment els guanyadors que varen ser: 1er premi: Ramon Jané; 2on premi: Magda Moliné; i 3er premi: Oscar Martin
Tota l'activitat de la Sala de Tast va ser desenvolupada pel acreditat enòleg i dinamitzador vitivinícola, Pere Escudé
MOSTRA GASTRONÒMICA: Increment del 8% en la venda de tiquets del dissabte i d'un 25% el diumenge. Per primera vegada en la història de la Fira, el diumenge supera al dissabte en nombre de degustacions consumides. Venda de plats de degustació superen els 13.000.
ESCORXADOR: Increment del 10%. Incrementa el nombre de peces sacrificades el dissabte 33% i disminueix el nombre de peces sacrificades el diumenge. Animals morts de venda directa 375, 8% més que l'any 2007.
CONCURS DE GALLS NEGRES DEL PENEDÈS
Premis del concurs “ Els tres millors exemplars de Galls Negres” de la Fira van estar pels criadors:
1er premi: Rafel Moliner de Castellví de la Marca; 2on premi: Josep Beltran d'Avinyonet; 3er premi: Mª Antonia Udina dels Monjos.
Clients del “Centre Vila” guanyadors dels tres millors galls del concurs.
A. M. d'Avinyonet; D.D. de Santa Margarida i els Monjos; R.S. de Vilanova i la Geltrú
CONCURS A LA MILLOR TAPA DE LA 2na MOSTRA DE TAPES DE LA FIRA DEL GALL:
Premi a la millor tapa mitjançant votació popular:
Caneló d'ànec confitat amb beixamel lleugera de peres i formatge Idiazábal” del restaurant TREFÍ, de Vilafranca del Penedès
Premis d'un lot de vins als participants en la votació a la millor tapa:
Enric F., Ramon P., Sabina C.
MOSTRA DE VINS NEGRES D.O. PENEDÈS
Acumulant les repeticions, es va servir mes de 5.000 degustacions en la mostra gastronòmica i 1.000 a la mostra de tapes, de les 18 marques de vi negre D.O. Penedès
TASTAVI
S'incrementa un 10% la participació envers la passada edició, superant-se les 7.200 degustacions
Es manté una tendència a l'alça de participació de consumidors joves i cada cop mes preparats en els coneixements bàsics i qualitatius del vi. Es detecta molt d'interès en conèixer les diferents característiques tècniques, varietals, etc. dels vins negres de la D.O. PENEDÈS.
REBOST DE NADAL
Es mantenen pràcticament les vendes respecte la darrera edició (amb un lleuger descens). En total venda d'unes 500 unitats entre vins negres, blancs, rosats, cava i licors.
Es destaca la venda d'ampolles de vi negre D.O. Penedès. Hi ha molts visitants que van a comprar el vi que havien tastat a la Mostra o be en qualsevol dels tastos dirigits. El productes gastronòmics segueixen essent d'interès per als visitants de la Fira, i en aquesta ocasió s'han venut per sobre de les 400 referències.
SESSIONS D'INICIACIÓ AL TAST
En totes les sessions s'ha omplert la sala amb la màxima capacitat permesa: 50 persones x 8 sessions = 400 persones
TASTOS MARIDATGE
Aquest era el tercer any en el que es realitzava aquesta nova experiència.
Es van realitzar dues sessions que van comptar amb una participació total de 68 persones
L'objectiu era provar 3 vins negres D.O. Penedès en cada una de les sessions, acompanyats en cada una d'elles per 3 delicadeses gastronòmiques diferents, elaborades pels restaurants Sant Josep de Sta. Margarida i els Monjos i El Gat Blau de Vilafranca del Penedès). Ja és una activitat consolidada.
CONCURS DE VINS NEGRES
La primera fase d'eliminació va comptar amb uns 42 participants, passant 10 d'aquests a la fase final
Finalment els guanyadors que varen ser: 1er premi: Ramon Jané; 2on premi: Magda Moliné; i 3er premi: Oscar Martin
Tota l'activitat de la Sala de Tast va ser desenvolupada pel acreditat enòleg i dinamitzador vitivinícola, Pere Escudé